הפרסים משתמשים בקמח חומוס לגונדי.
האתיופים משתמשים בקמח טף.
שני קמחים אלו הם ללא גלוטן.
השינוי התזונתי והמעבר לתזונה ללא גלוטן לא קלים.
אנחנו רגילים לאכול כמה פרוסות לחם ביום, ספגטי, קוסקוס, פתיתים, פיתות, לחמניות ועוד ועוד ועוד.
חלק ניכר מהתזונה שלנו מכיל גלוטן.
אז מה אוכלים?
יש היום קמח ללא גלוטן שנקרא קמח קונדיטור והוא נמצא בכל סופר. הקמח מסובסד ולכן יחסית זול.
בנוסף אפשר להשתמש בקמחים הבאים: חומוס, טף, תפוחי אדמה, קמח אורז לבן וקמח אורז מלא, טפיוקה, קינואה, דורה, כסמת, תירס.
כדי לאפות רצוי לשלב כמה קמחים ולעשות נסיונות עד שמגיעים למרקם שרוצים.
יש קמח נוסף שנקרא קמח תמי. שאותו ניתן לרכוש בחנויות הטבע. הוא קמח יותר יקר, אבל כאשר רוצים להרשים בתוצאה מדהימה שווה להשקיע.
כך שלמרות שמפסיקים לאכול גלוטן עדיין אפשר להכין לחמים, לחמניות ופיתות מקמחים אחרים.
עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia